Så vackert!

DAG5
Ännu inget vatten.
Men visst är det är vackert med en handgrävd brunn, stensatt och formad av människor uppemot 100 år tillbaka i tiden. En liten bit historia helt enkelt.
Vet inte om det finns något som heter brunnsromantik, men i jämförelse med en djupborrad brunn är detta lite mer Kärlek, lite mer Vintage, lite som en vacker sommarblandning av Kirchsteiger och Ranelid.
Inte lika vacker var den dröm som väckte mig i natt, vid halv tre, där jag öppnade ett brev från Scan om att familjen var inkallad till nödslakt. Helt otroligt korkad dröm, men fullt tillräcklig för att jag skulle vakna med maxpuls.
Och jag som aldrig drömmer mardrömmar annars.
Tror jag låter bli att övertolka eller drömtyda denna galenskap, mer än att vi nog kan vara överens om att det var väldigt onödigt. Tillbaka till brunnen
När man nu står här och tittar ner i djupet så kan man nästan se konturerna av den person som en gång i tiden stod där nere med sin spade och grävde. Kanske var det en sådan där spade av trä, eller en mer modernare sekelskiftsvariant av gjutjärn, tung så man knappt orkade lyfta den.
Ser ni hur svetten lackar, och hur gruset från brunnens sidor hela tiden påkallar hans uppmärksamhet genom att glida ner i nacken och sakta rinna ner innanför arbetsskjortan. Spaden högg säkert i sten gång efter annan och förmodligen torkade han sig tillslut med underarmen över pannan och sa någonting i stil med: – Jag tyar icke mer, nu får det räcka!Men snälla nån… …sluta redan där?
Här står vi nu ett sekel senare, jag, min fru och mina tre törstiga barn.
Utan vatten, orsakat av att det saknades några extra spadtag den gång det begav sig… hmpf… …någon form av framförhållning kan man ju faktisk begära tycker jag!
Latmask!

Till hans försvar så kan man givetvis tillägga att det troligtvis fanns gott om vatten i denna brunn en gång i tiden… …tills grannen borrade sin brunn.
Gissar att grannen dessutom inte borrat särskilt djupt, utan snarare horisontellt.

DAGENS BYTESERBJUDANDE
Jag erbjuder 2 av grannens katter mot 25 liter gott dricksvatten.
Vid snabb affär skickar jag även med grannens robotklippare (den väcker mig ändå varje morgon)

#Ofrivilligmedeltidsvecka
#Utanvattenärfantastiskt
#Alingsås2018

 

Share this...

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.