Innebandysäsongen har startat

Härligt att titta på innebandymatcher, händer ju så mycket hela tiden, så otroligt intensivt, och ingenting är klart förrän sista sekunden är färdigspelad.
Lite som hockey, fast det luktar förstås lite mindre svett och är dessutom varmare och skönare att sitta och titta på matcherna  🙂

Personligen är jag kanske lite kluven med försäsongscuper och turneringar, givetvis kul att komma igång men samtidigt så naggar det på möjligheten till att syssla med många idrotter som många inom idrottsforskningen förespråkar.
Svårt att både som barn och förälder göra alla nöjda, alla ledare vurmar förstås för sin egen idrott, och den som kommer i kläm är den idrottande lilla killen/tjejen. Hade nog varit bättre egentligen om sådana här cuper kommer kom längre in på säsongen, och att seriespelet öppnade upp för ett par spelfria helger för att göra det möjligt. Då hade risken varit mindre att barnen spricker…

Men väldigt kul som sagt med lite intensiv underhållning!

Om jag stör mig på något?
– Kanske lite 🙂
Får känslan av att innebandyn generellt har lite större problem, än tex fotbollen, med heta ledare vid sidan av planen som ständigt klagar på de stackars domarna. Där har sporten helt enkelt lite att jobba vidare med!
Självklart ökar adrenalinpåslaget vid intensiva sporter, vilket lätt skapar hetare känslor än vad som är riktigt bra. Men jag tror att det absolut går att lösa, om man bara vill.
Det handlar ju inte om vad man har för yrke eller intelligensnivå, det handlar ju om konsten att hantera sina känslor vilket man behöver träna på olika mycket. Ibland behöver man nog tänka lite extra på att idrotten är ju i första hand för barnens skull, inte för ledare och föräldrar!

Share this...

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.