Har du också en fru som tävlar i Crossfit?

…då vet du säkert vad jag snackar om.

Innan hon åkte i fredags så sa hon bara lite kort:
-Du behöver inte städa.
Hmmm, någonting lurt här!
Nu har jag varit gift i 20 år och lärt mig ett och annat om hur kvinnor (min fru) uttrycker sig, och det är ju faktiskt endast verbet i meningen som betyder något. Det tog några år innan jag förstod det, men sedan blev allt mycket lättare.
Därför står jag nu här med min mopp.
Eller står och står, jag går omkring med den, jag duschar med den, jag chillar med den, jag lördagsmyser med den. Vi gör allt tillsammans en helg som denna, och det stör mig inte alls. Jag älskar ju att städa!

-Men, sa du att hon tävlar i Crossfit?
-Japp!
-Hur gör man då?

Tja, de flesta vet ju nu förtiden (eller tror sig veta) att Crossfit är en modern träningsform där man använder sig utav kroppen och dess naturliga rörelser som sitt eget träningsredskap.
Men så är det förstås inte.
Om man skall precisera är snarare Crossfit en image, en klädkod och en uttrycksform, men som också innehåller en viss del träning.
Hur menar du nu?
Jo, när man tex köper kläder, låt säga en keps, ja då letar man efter andrasortering. Du vet sådana där kepsar där de sytt på skärmen på fel sida, antingen så den pekar snett åt sidan eller helt bakåt. Det är de kepsarna man vill ha.  (i alla fall om man är man)
Språket man använder låter lite som man bildligt hamnat mitt i en korpfotbollsmatch långt ute på vischan. Där man kraftfullt kör ner grepen vid avbytarbänken, spottar i händerna innan man stampar ut på planen, samtidigt som man säger några väl valda ord till sina lagkompisar. – Kom igen nu grabbar, nu köttar vi så in i … … …♠♣♥♦
Skillnaden är bara att allt sägs på engelska.
Svenska är nämligen ett förbjudet språk inom crossfit. Det vore tex risk för typ 10 år i arbetsläger om någon skulle råka säga: -Nu skall vi hoppa lite hopprep.
Hopprep är nämligen helt ute och dessutom fjantigt. Det heter SU eller DU på crossfitspråk.
SU är ju vanligt hopprep, alltså Singel Unders på engelska.
Singel Unders är nämligen mycket jobbigare än att bara hoppa hopprep tror jag. Men man hoppar nästan aldrig SU, det är för enkelt.
Man hoppar istället DU, alltså Dubbel Unders. Man vevar då helt enkelt mycket fortare och hoppar liksom bara ibland.
Själv har ju aldrig kunnat hoppa hopprep, och kanske var det just det som gjorde att jag tog en paus från min egen crossfitträning en gång i tiden.
Du förstår den där goa känslan när man kliver in i träningshallen och läser på tavlan ”200 DU x 5”.
Yes!
Då infinner sig snabbt den där något dysfunktionella känslan i kroppen, ögonen blir tomma och glansiga, blodsockret sjunker till absolut miniminivå för överlevnad, det sticker under huden och kroppen känns matt.
En känsla som dessvärre snabbt byts ut mot den brännande smärtan i skinnet när hopprepet gång efter gång träffar på smalben och tår, men inte bara där. Fingrar, armar och på alla möjliga konstiga ställen. När passet är över är man trött och randig.

Men men, det var ju inte mig det skulle handla om, det var ju Linda och hennes tävlande i Crossfit nere i Malmö.
-Jo det gick bra.
Hon bytte linne 4 gånger och brallor 2 gånger om jag förstod det rätt. Och bl a tack vara det så gick hon i alla fall till final. Det var ju bra gjort! Riktigt bra!!

Själv har jag ett par vändor kvar med moppen innan hon kommer hem imorgon, men skall bli kul att träffa henne igen!

Om jag skall börja träna crossfit igen?
-Jo, jag har faktiskt tänkt det. Kanske efter nyår…
Problemet är bara att jag vill vara lite mer i form innan jag startar upp igen.
Hur det skall gå till är dock skrivet i stjärnorna.
Att komma i form för att börja träna, när det är träningen som gör om jag kommer i form. Hm, det är tur att det är långt till nyår.
Har jag riktig tur så dyker det under tiden upp specialanpassade pass just för mig, som är gymnastisk analfabet och dessutom känslomässigt färdig med hopprep.
Håller tummarna, är ju trots allt väldigt kul med Crossfit!

Over and out, keep on mopping!

Share this...

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.