Fantastiskt mycket fin fotboll i sommar

Fantastiskt mycket fotboll i sommar, och jag som tycker det är så roligt med ungdomsidrott! 🙂

Kul att se sina barn fightas, vara nervösa innan match, känna ruset av lättnad efter match, klappa om varandra, men inte minst få vara riktigt bra kompisar.

Det jag gillar mest med det här fotbollslaget är att det inte bara är fokus på att spela fin fotboll, utan också medvetenheten kring att göra fina människor utav killarna i laget.
Hur man pratar med varandra i omklädningsrum, hur man agerar på planen under träning och match, och inte minst kroppsspråket. Hur vi får varandra att trivas och våga testa nya saker, vågar jag försöka och eventuellt misslyckas? Men det är också mycket fokus på hur man bemöter motståndare och domare, vilket språk använder man och hur förhåller man sig till saker som händer.

Flera gånger som detta laget fått beröm av motståndare för sin sportslighet och goda uppförande, där kan man ju konstatera att det finns många lag som har mycket att lära.
Och visst sitter mycket i ledarkulturen, vad säger man som ledare till killarna i laget, vad gör man vid sidan av planen när domsluten inte riktigt blir som man tänkt, och hur agerar man om någon i laget inte håller sig innanför ramarna.
Bemötande och uppförande är ingen slump, och för detta gäng är det många workshops av kloka tränare!

För vad gör egentligen en eventuell förlust, troligtvis är den dessutom lärorik på många sätt.
Och som jag brukar säga:
-Man måste våga förlora för att utveckla spelare! (vad jag menar med det skall jag återkomma om en annan gång :-))

Vill avsluta med en fantastisk fin kommentar som en av killarna i laget hade när den första av sommarens cuper gick mot sitt slut:
-Kan inte någon stoppa tiden, det är ju så här livet alltid skulle vara!

Perfekt!

Share this...

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.