Besök av en älg

Idag fick jag finbesök igen, mammaälg kom förbi.
Satt ju ändå hemma och jobba så jag passa på att bjuda på ett par äpplen medans vi satte oss och småpratade lite på altanen.
Väldigt intressant, visade sig att hon var politiskt intresserad och att det var valår även i Ängaboskogen detta år. Ju längre vi pratade så förstod jag att hon nog var skogens svar på Marcus Oscarsson, extra intressant för mig som är ointresserad av politik.
Valet hos dem skulle ske första söndagen i oktober, tydligen viktigt att de skulle ske innan älgjakten då valdeltagandet i annat fall riskerade sjunka drastiskt.
Hade förövrigt varit lite problem med detta redan berättade hon, tydligen några fundamentalistiska grävlingar som delat ut flygblad för att försöka få vissa att inte gå och rösta. Bedrövligt som hon kallade det, men de var ändå förberedda på ett smutsigt valår och trolltrummorna hade redan hörts ett flertal gånger i skogen.
Årets viktigaste lokala valfrågor handlade till mestadels om integrationen gällande hjortarna från Koberg, tydligen varit en del problem med det, men även nya sträckningen av E20 var en viktig fråga men inte minst också den sk DEF-härvan.
Det sistnämnda var tydligen en riktig soppa som handlade om en gren inom den styrande verksamheten i skogens närområde. Flera personer hade fått lämna och mycket som är oklart om vad som egentligen hade hänt. Men sannolikheten att dessa personer fått klä skott för att rädda skinnet på andra tydligen var mycket stor och att det troligtvis låg många hundar begravda både här och där. Oavsett så gissade hon att det skulle påverka valresultat.
Jag passade på att fråga om de hade politiska partier på samma sätt som oss människor?
Japp svarade hon, det är ganska snarlikt faktiskt.
Vi har det historiskt största partiet Gråstenarna. Hon skrattar gott, så tårarna rinner, när hon berättar att deras partiledare ofta poserar i hjälm för att markera vilken väljargrupp han vill representera. Just partiledare har genom åren varit ett litet problem för dem, men han var den första partiledaren i valrörelsen som svor häromveckan när det var lite bränder i närområdet. Dock något oklart enligt vissa om det var en svordom eller om han bara glömde sina tre första bokstäver i förnamnet?
De samarbetar också med partierna Vänstraskogen samt Maskrosorna, den förstnämnda har dock lite problem med sitt ungdomsförbund som agerar mer revolutionärt än politiskt medan det andra vill jobba för en bättre miljö men är mest kända för att förespråka ett kön istället för två. Dock har de alltid två språkrör av olika kön, jättekonstigt!
Utöver det så har de ett annat stort parti som kallar sig för Foderautomaterna, de förespråkar mer björnar i skogen som håller ordning samt sänkta skatter. Känns dock ganska osynliga i valrörelsen förutom i närområdet där de verkar vara ansvariga för DEF-härvan.
Finns även ett annat grönt parti, Crescent, som enligt valaffischerna pekar framåt, men som nu i media mest är kända för att de säger nej.
Flossarna är också riktiga sköningar, med en partiledare som kan just flossa. Imponerande! Dock har deras partibudskap kommit lite i skymundan senaste tiden, men man kan tydligt se en överrepresentation bland deras väljare av dem som bor nära skolan.
Ett av de största partierna är annars Sverigeakrobaterna, vill ha färre hjortar från Koberg och väcker tydligen mångas nyfikenhet, men kämpar kanske mest med att de fortfarande har en del ruttna äpplen i korgen. Och vem vill äta ruttna äpplen?
Till sist skall vi inte glömma ett litet parti som heter KåDa, givetvis svårt för ett parti som mest kämpar för äldrevården då deras väljare hinner gå bort mellan valen.När jag frågar hur hon tror det skall gå i valet så rynkar hon lite bekymrat på mulen och svarar att hon inte vet, ett besvärligt år i år. Jag vänder istället lite på frågan och frågar om vad hon tror om vårt val och om hon kan ge oss lite tips.
-Ja, säger hon. Med tanke på ert svåra läge och den smutskastning som fortfarande pågår både mellan partier och i media så är det bekymmersamt. Den kortsiktiga vinsten med att smutskasta, tala i osanningar och halvsanningar och lyfta fram varandras svagheter riskerar ju bara att öka på politikerförakt och proteströster. Märkligt att man aldrig lär sig.
Mitt förslag säger hon är att det bästa nog vore att ni lägger ner detta med valkampanjer, tidningsskriverier och slutar släppa fram dessa otalet forskare som av en händelse nu lämnar rapport efter rapport utan att tillkännage sin partifärg.
Det bästa vore nog om Marcus Oscarsson satte ihop en lämplig regering efter valet, och också berättade för partierna vilka förslag de skulle jobba vidare med under nästa mandatperiod… …det tror jag vore det bästa för Sverige säger hon!

Hon reser sig upp och säger att det är dags att gå vidare, hon går lite vingligt ser jag. Det här med äpplen och älgar är ju sällan en bra kombination.
Men kul att få prata lite med en klok älg!

Har jag sagt förresten att jag inte heller tål äpplen särskilt bra?! 🤪

Share this...

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.