Dorfgastein

Sitter här på morgonkvisten och tittar ut över detta fantastiska landskap, som bilder förstås inte kan göra rättvisa.
Det är ju nästan onödigt mycket vackert som hamnat på ett och samma ställe, tänk om bara en liten liten bråkdel av detta tex hamnat i Borås istället, vilket oootroligt lyft för den staden.
I historiens pussel av människoförflyttningar på jorden känns ju allt ganska logiskt här, hit kom kanske en familj/släkt dragandes från sydligare breddgrader, vandrar igenom dalgången och ser detta landskap i fantastiska färger. Kanske sätter man sig på en sten och bara förundras, barnen leker i grässluttningen, hustrun ser glad ut och nynnar på trevliga melodier, kanske tänder man en liten eld och lagar till lite mat. Kanske bestämmer man sig för att slå läger en natt för att vila benen, stannar en natt till bara för att njuta… …och på den vägen slås de första bopålarna ner i BadGastein och livet har sin gång.
Men då faller mina tankar tillbaka på tex Borås, det kan ju omöjligt vara samma orsak till att även den platsen blev bebodd?? Vad hände där, nu blir allt mycket svårare??
Tja, där är jag inte rätt man att reda ut denna filosofiska historiegåta, men en sak är jag ganska övertygad om; – Den som satte de första bopålarna i Borås, hade inte vandrat förbi BadGastein någon gång…

Gasteinertal – Dorfgastein.

Share this...

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.