Nyårsmorgon

Klockan är 0700 och det är den 1:a januari.
Har tillbringat natten på en sådandär uppblåsbar dubbelmadrass, en sådandär som knarrar väldigt högt när man bara tänker på att röra sig. Hade varit skönt att sova lite till.
3cm ifrån mig ligger min kära hustru på samma madrass, det sista hon sa till mig innan vi somnade var: -Rör dig inte i natt!
Värdfamiljens två katter har vaknat före mig idag, den ena har senaste halvtimmen lagt sig på samma madrass, mellan mig och Linda och försöker utnyttja de där 3cm som skiljer oss åt och spinner högljutt, den andra vandrar runt mig/på mig som osalig ande och söker tydligen kontakt.
Madrassen har inte så mycket luft kvar, eftersom jag är tyngre än Linda så innebär det att jag nu fungerar som någon form av hävert. Min höft pressas nu obarmhärtigt mot golvet under madrassen medan hennes kropp fortfarande svävar högt i luften. Aj!
Känns som jag har två alternativ, antingen så rör jag på mig strax och riskerar att väcka min fru alldeles för tidigt vilket blir en väldigt väldigt dålig start på det nya året, eller också ligger jag kvar och messar landstinget om en plats i vårdkön för att få byta höger höft.
Känns som jag går in i 2017 med ett viktigt beslut framför mig… …som behöver fattas ganska fort!

känner sig bekymrad på Sætre, Norge.

Share this...

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.